LAHDEN UA

Puotikatu 7,
15700 Lahti

lahdenua@gmail.com

Päivystys parillisina viikkoina
maanantai klo 18-20.
Ei kuitenkaan pyhinä, aattoina, eikä heinäkuussa.

Löydät meidät myös
sosiaalisesta mediasta.

https://www.facebook.com/groups/lahdenua/

ig:ssä nimellä
lahden_ua

Uutiset

1.12.2021Kevät- ja syyskokous siirretään pidettäväksi seuran toimistolla KE 8.12.2021, Pikkujoulut vuodelta 2021 peruttu.Lue lisää »28.11.2021Koronapassi tarvitaanLue lisää »15.11.2021Pikkujoulut 4.12. klo 18Lue lisää »

Uusimmat kuvat

jari-pekka-timonen
orimattila-timonen
orimattila-rostedt
orimattila-kainulainen
laitila-kainulainen

JOKKIS

Jokamiesluokka eli jokkis on autourheiluharrastajan peruslaji. Jokamiesluokan perusideana on halpa kalusto, joka kiertää kuljettajalta kuljettajalle. Auton hinta on määrätty 1500 euroon ja jokainen kuljettaja ilmoittautuessaan kilpailuun sitoutuu samalla myymään autonsa kyseiseen hintaan kilpailuun kuuluvan ostotarjousmenettelyn mukaisesti.

Ostotarjouksen saa tehdä kilpailuun osallistuvat kilpailijat ja muutkin henkilöt, joilla on jokkikseen oikeuttava kilpailulisenssi ja JM-tutkinto. Auton uusi omistaja ratkaistaan arvalla. Auton ostohintaan EI sisälly kuppipenkkiä, nascar-verkkoa, 6-pistevöitä eikä talvella piikkirenkaita, muuten auto on siinä kunnossa kuin se oli kisattaessa. Kuppipenkin ja 6-pistevöiden lisäksi tarvitset FIA-hyväksytyn ajoasun, kypärän, kypärähupun, ajokäsineet ja ajokengät. Sekä niskatuen ja nascar-verkon.

Kesäkaudella käytetään yleisesti myynnissä olevia hienokuvioisia renkaita eli tavallisia siviilirenkaita ja talvella on käytössä nk. nastoitetut rallirenkaat.

Mukaan tähän mainioon harrastukseen pääsee nuorten luokan merkeissä jo 15 vuotiaana suoritettuuan JM-tutkinnon.Naisten luokassa ja yleisessä luokassa vaaditaan 18 vuoden ikä, ajokortti sekä tietysti JM-tutkinto. Kaikissa luokissa kuljettajilta vaaditaan lisäksi kilpailulisenssi, joka sisältää kilpailijan tapaturmavakuutuksen.

Kilpailut

Kilpailuja tässä lajissa järjestetään vuosittain jokunen sata eripuolilla maata. Osallistujamäärät vaihtelevat muutaman kymmenen kilpailijan kisasta aina useiden satojen kilpailijoiden suurkilpailuun saakka. Radat ovat suurimmaksi osaksi sora/asfaltti ratoja, joita on reilu sata. Talvella ajetaan sekä järvien ja jokien jäällä että maalle jäädytetyillä radoilla.

Jokamiesluokassa ajetaan kilpaa myöskin joukkeittain. SM-Liiga on liiga jossa joukkueet ratkovat Suomen mestaruuden. Tietenkin jokamiehenluokassa ajetaan myöskin vuosittain Suomen mestaruuksista yleisessä luokassa, EVK-luokassa,  naisten luokassa sekä nuorten luokassa.

Yhteystiedot

Hanna Yrjölä-Elo, 040-7413533
hannayrjola@hotmail.com


Lisää jokkista: jokkis.net