LAHDEN UA

Puotikatu 7,
15700 Lahti

lahdenua@gmail.com

Päivystys parillisina viikkoina
maanantai klo 18-20.
Ei kuitenkaan pyhinä, aattoina, eikä heinäkuussa.

Löydät meidät myös
sosiaalisesta mediasta.

https://www.facebook.com/groups/lahdenua/

ig:ssä nimellä
lahden_ua

Uutiset

1.12.2021Kevät- ja syyskokous siirretään pidettäväksi seuran toimistolla KE 8.12.2021, Pikkujoulut vuodelta 2021 peruttu.Lue lisää »28.11.2021Koronapassi tarvitaanLue lisää »15.11.2021Pikkujoulut 4.12. klo 18Lue lisää »

Uusimmat kuvat

jari-pekka-timonen
orimattila-timonen
orimattila-rostedt
orimattila-kainulainen
laitila-kainulainen

LAHDEN UA


Perustettu 12.3.1963
Lyhennys  LahUA
Seuranumero          6025


Lahden Urheiluautoilijat 

Lahden Urheiluautoilijat on alueensa vanhin autourheiluseura, sen perustamisesta on kulunut jo yli 50 vuotta, syntysanat seuralla luettiin 12.3.1963. Seurassa on jäseniä noin 230. Kilpailulisenssejä on vuosittain noin 80 kappaletta. Seuran nimissä voi harrastaa kaikkia autourheilulajeja; rallia, rallisprinttiä, jokamiesluokkaa, pienoisautoilua, rata-autoilua, autosuunnistusta jne.


Kilpailut

Lahden UA:n järjestämän rallin nimi on perinteisesti Salpausselkä-ralli, nimen juuret juontavat 60-luvun alusta, historian kirjoista on löytynyt jo 1961 Salpausselkä-ralli (järjestäjänä Autoklubi). Perinteistä lipsuttiin 80-luvun alussa jolloin kaupallisuus voitti perinteet ja rallin nimi oli Bravo-ralli. Salpausselkä-rallin nimi palautui takaisin kuitenkin hyvin pian ja on pysynyt liki nykypäivään asti. Lähes yhtä perinteiseksi on käynyt Lahti Rallisprint. Omien kilpailujen lisäksi seura avustaa naapuriseuroja erikoiskokeiden hoidoissa heidän ralleissa ja muissa tehtävissä eri lajin kisoissa.


Historiaa

Klikkaamalla kuvan saa suurempana

Ajatus oman Urheiluautoilijain alayhdistyksen perustamisesta Lahteen oli 1960-luvun alkuvuosina ollut pitkän aikaa muutaman autourheiluun innostuneen henkilön mielessä. Siitä keskusteltiin aina, kun tavattiin autokorjaamolla taikka kadulla. Aiheesta riitti juttua aina loputtomasti. Edustivathan paikkakunnan omat pojat Jarkko Frisk ja Sulo Jalvanti kilpailuissa Helsingin Urheiluautoilijoita.


Jarkko Frisk, Sulo Jalvanti, Jarmo Kölli, Juhani Meritähti ja Pentti Saarti saivat aikaan alustavan kokouksen helmikuun 27. päivänä 1963 Lahden Seurahuoneelle, minne saapui pieni seurue keskustelemaan Urheiluautoilijat-alajaoston perustamisesta Lahteen. Tilaisuudessa olivat läsnä: Paul Drömberg, Jarkko Frisk, Sulo Jalvanti, Viljo Kopra, Jarmo Kölli, Juhani Meritähti, Harry Ottela, Väinö Saario, Pentti Saarti ja Pentti Suhonen. Kokouksessa keskusteltiin autourheilusta ja autourheiluyhdistyksen tarpeellisuudesta Lahteen. Samalla valittiin perustavaa kokousta kutsumaan toimikunta, johon kuuluivat: Jarkko Frisk, Sulo Jalvanti ja Juhani Meritähti.